2018 - August Jensen

Ga naar beneden

2018 - August Jensen

Bericht van dosphorus op wo okt 11, 2017 9:50 pm

Israel Cycling Academy
Voor Jensen wordt het komende wereldkampioenschap op de weg ook een soort afscheid aan het koersen in Noorwegen. Volgend jaar gaat hij immers aan de slag bij het Pro Continentale Israel Cycling Academy. Op het eerste zicht niet de meest evidente keuze. “Ik had voldoende opties in de WorldTour, maar ik had direct door dat er ook bij deze ploeg veel kwaliteit aanwezig was. Niet alleen bij de renners, zoals Ben Hermans, maar ook bij het bestuur. Ze beschikken over een groot budget en hebben goede ploegleiders, die zelfs bij Sky hebben gezeten. Het is een ploeg die nog aan het groeien is, maar dat ben ik zelf ook nog.”
“Wat dan uiteindelijk de doorslag geeft, is hun appreciatie voor mij. Ze wilden mij er heel graag bij. Bij de WorldTour-ploegen was het meer van: ‘ja, hij heeft goede resultaten gereden, maar hij is wel al 26. We zullen hem er maar bijnemen als opvulling.’ Dat is niet wat je als renner wilt horen. Bij Israel Cycling Academy ga ik mijn kansen krijgen, dat is ook belangrijk. Ik heb geen zin om alleen maar lead outs te moeten doen: nee, ik wil ook voor mezelf kunnen rijden. Daarnaast hebben het mooie koersprogramma en de flinke som geld, daar kan je niet omheen, een belangrijke rol gespeeld.”
Gaat Jensen het koersen in zijn thuisland, waar hij doorgaans het best uit de verf komt, niet missen? “Enerzijds wel. Anderzijds heb ik die Noorse rittenkoersen nu toch al een keer of vier à vijf gedaan en dan ben je weleens toe aan nieuwe uitdagingen. De Giro bijvoorbeeld, in plaats van Tour of Norway en de Tour des Fjords. En ook de klassiekers worden een doel, al is er natuurlijk een groot niveauverschil met de koersen die ik dit jaar heb gereden. Milaan-San Remo, de Strade Bianche en Kuurne-Brussel-Kuurne zijn races waar ik mezelf graag eens zou uitleven. Maar ik heb geen idee hoever ik kan komen.”
Kampioenen als Thor Hushovd, Alexander Kristoff en Edvald Boasson Hagen zijn dan wel cruciaal om de jeugd te blijven aanspreken. Kan ook laatbloeier Jensen zich in dat rijtje gooien in de toekomst? “Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat ik nog altijd beter kan worden. Mijn groeicurve gaat nog altijd in stijgende lijn en nu ik in een nog professionelere omgeving terechtkom, verwacht ik alleen maar meer progressie. Ik verhuis deze winter ook naar Girona, waar ik nog meer mogelijkheden heb qua training. Ik ben nog niet vergeten wat die extra trainingsarbeid van deze winter mij heeft opgeleverd en ben van plan om dat nog eens over te doen. Misschien zelfs nog een beetje meer, want aan motivatie is er geen gebrek.”

dosphorus
Admin

Aantal berichten : 9566
Registratiedatum : 26-12-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 2018 - August Jensen

Bericht van dosphorus op wo okt 11, 2017 9:51 pm

No brainer?!

dosphorus
Admin

Aantal berichten : 9566
Registratiedatum : 26-12-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 2018 - August Jensen

Bericht van Admin op wo okt 11, 2017 10:10 pm

Is wel een sterke ja.

Admin
Admin

Aantal berichten : 11210
Registratiedatum : 24-12-14

http://wiel.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: 2018 - August Jensen

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum